Kinderarbeid in een webcam en Xbox fabriek

In China ligt een fabriek van KYE Systems Cor’s Factory zwaar onder vuur. De fabriek, die in Dongguan staat, maakt namens Microsoft computermuizen, webcams en controllers voor de Xbox. Maar volgens werknemersorganisatie The National Labor Committee laat KYE dat doen door minderjarigen, die boven te veel uren maken en onderbetaald krijgen.

De minderjarige werknemers zouden volgens The National Labor Committee werkweken maken van 80 uur en daar slechts een vergoeding voor krijgen van 60 dollarcent per uur. In het rapport (klik hier om het rapport in te zien) dat de werknemersorganisatie maakte, vertelt een fabrieksarbeider dat hij zich vaak als een gevangene voelt. Een werkdag duurt 15 uur en toestemming om de werkplek te verlaten krijgen de arbeiders niet, zelfs niet voor een bezoek aan het toilet. Op foto’s, die The National Labor Committee in het geheim wist te maken, is te zien dat arbeiders soms van vermoeidheid op hun werkplek in slaap vallen.

Microsoft vicepresident Brian Tobey heeft inmiddels laten weten dat er een onderzoek is gestart naar de werkcondities in de fabriek van KYE. Tobey zegt dat hij wekelijks rapporten ontvangt van KYE, maar dat hem tot nu toe nooit iets over kinderarbeid of onderbetaling is opgevallen. Een manager van KYE vertelde een Chinese krant dat er helemaal niets aan de hand is en dat er alleen legale dingen in zijn fabriek gebeuren. De fabrieksarbeiders verdienen volgens hem zelfs meer dan het minimumloon in Dongguan.

Lees ook:Chinese Toyota fabriek ligt stil na staking
Lees ook:Chinese arbeiders zien flinke stijging minimumloon
Lees ook:Chinese Honda bouwers willen rechtvaardig loon
Lees ook:Vergiftigd in een iPhone fabriek
Lees ook:Apple: een beetje winst voor Foxconn medewerkers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>