Alsnog Chinese instemming met klimaatakkoord

Houdt de Chinese regering van ijsberen, wil Beijing graag haar goede gezicht laten zien of zijn er andere factoren in het spel? Wat de reden ook mag zijn, de Chinese regering heeft vandaag alsnog het klimaatakkoord, dat vorig jaar in Kopenhagen werd opgemaakt, ondertekend. Dat schrijft De Telegraaf. De ondertekening is opvallend, want het verre oosten was eind vorig jaar nog een behoorlijke dwarsligger.

Waarom China nu alsnog ondertekend is niet bekend. Vorig jaar december weigerde het land akkoord te gaan omdat het van mening was dat de westerse landen te weinig concessies deden. Het was één van de redenen dat de verschillende landen niet verder kwamen dan een intentieverklaring.

Volgens een bericht in The New York Times heeft ook India besloten het klimaatakkoord alsnog te ondertekenen. Alleen megavervuiler Rusland weigert vooralsnog in te stemmen met het akkoord van Kopenhagen, dat overigens volgens verschillende landen niet zo veel voorstelt.

Lees ook:China uiteindelijk akkoord met Bali-overeenkomst
Lees ook:China verwacht opnieuw problemen in Xinjiang
Lees ook:Kleine Zeemeermin moet nog wennen aan Shanghai
Lees ook:Het grote staatsgeheim: de doodstraf in China
Lees ook:Een zeemeermin in Shanghai

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>