Zuid China is nog niet van het noodweer af

Het zuiden van China heeft alweer ruim zes dagen te maken met stormen en zware regenval. Vorige week donderdag nog kreeg Chongqing zelfs een tornado te verwerken en in de afgelopen dagen heeft het slechte weer op veel plekken overstromingen en aardverschuivingen veroorzaakt.

Tot nu toe heeft het noodweer aan zeker zeventig mensen het leven gekost. In provincies als Guangdong, Jiangxi, Fujian, Hunan en Guangxi zijn duizenden mensen al geƫvacueerd en meer dan 80.000 huizen zijn door de zware regenval beschadigd. Maar niet alleen de huizen, ook wegen, landbouwgronden, bruggen en elektriciteitscentrales zijn vernield of beschadigd.

Volgens The Associated Press is El Nino de oorzaak. Warme luchtstromen zijn in botsing geraakt met koude luchtstromen, wat in een flink deel van China extreme weersomstandigheden heeft veroorzaakt. Chinese meteorologen verwachten bovendien dat het einde nog niet in zicht is. “Zuid China is een maand eerder dan voorgaande jaren aan het overstromingseizoen begonnen”, zegt weerman Sun Jun. “Reken dus maar dat de grootste overstromingen nog gaan komen.”

Lees ook:25 doden na overstroming in Qinghai
Lees ook:Meer overstromingen verwacht in Zuid-China
Lees ook:Houdt de regen in China dan nooit op?
Lees ook:Doden en vermisten na aardverschuivingen
Lees ook:Veel ellende in Zuid-China door noodweer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>