Veel ellende in Zuid-China door noodweer

Het zuiden van China lijdt sinds enkele dagen onder behoorlijk streng noodweer. Zware regenval heeft in de autonome regio Guangxi voor veel overstromingen en aardverschuivingen gezorgd. In de afgelopen week kwamen daarbij zeker 51 mensen om het leven.

Vooral de stad Yulin werd hard geraakt door het slechte weer. In de bergachtige omgeving veroorzaakte de regen afgelopen vrijdag aardverschuivingen, waardoor woningen compleet bedolven werden onder een dikke laag aarde. Daarbij vielen dertig doden.

Maar ook in andere delen van Guangxi zorgde het noodweer voor veel problemen. Volgens de Chinese staatsmedia zijn er meer dan 110.000 huizen vernield en waren meer dan 200.000 mensen gedwongen te evacueren. Door de zware regenval gaat bovendien een groot deel van de graanproductie verloren.

Guangxi is nog niet van de regen af. Chinese meteorologen voorspellen voor de komende drie dagen meer hemelwater. Vooral maandag wordt nog meer ellende verwacht. Ook andere delen van China zullen de komende dagen met veel neerslag te maken krijgen. China’s regenseizoen lijkt nog lang niet voorbij.

Lees ook:Meer overstromingen verwacht in Zuid-China
Lees ook:Doden en vermisten na aardverschuivingen
Lees ook:Overstromingen Zuid-China: zeker 90 doden
Lees ook:Meer dan 100 doden bij overstromingen Jilin
Lees ook:Dodental overstromingen Zuid-China richting 400

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>