Overstromingen Zuid-China: zeker 90 doden

De overstromingen in het zuiden van China hebben de afgelopen week aan zeker 90 mensen het leven gekost. Dat schrijft persbureau AP. In negen verschillende provincies en regio’s worden in totaal nog zeker 50 mensen vermist.

Door het aanhoudende natuurgeweld zijn de laatste zeven dagen rond de 1,4 miljoen mensen geƫvacueerd. Veel rivieren konden de zware regenval niet aan en traden buiten hun oevers. De regen veroorzaakte daarnaast verschillende aardverschuivingen, waardoor huizen en mensen begraven werden onder een dikke laag aarde.

Vooral de provincie Fujian is de laatste dagen hard geraakt door het noodweer. Aardverschuivingen die zich gisteren voordeden in deze provincie eisten zeker 25 slachtoffers. Kinderen op een basisschool kwamen vast te zitten nadat de straten rondom hun school vol met water waren gelopen.

Meteorologen verwachten dat er ook in de komende dagen nog veel regen in de zuidelijke provincies zal vallen. Voor verschillende provincies is dit zware regenseizoen extra zuur, daar het direct volgt op de ergste droogte die Zuid-China in honderd jaar had meegemaakt.

Hieronder nog een paar spectaculaire beelden van een reddingsactie. Let ook op de vele takken en bomen die door het water worden meegesleurd.

Lees ook:Meer overstromingen verwacht in Zuid-China
Lees ook:Doden en vermisten na aardverschuivingen
Lees ook:Noodweer in China houdt aan, tyfoon op komst
Lees ook:Veel ellende in Zuid-China door noodweer
Lees ook:Dodental overstromingen Zuid-China richting 400

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>