Nasi en Babi Pangang in het Openluchtmuseum

Voel jij ook al jaren zo’n diepe interesse voor oude Chinese restaurants? Van die restaurants die in de jaren zestig door Chinese immigranten in Nederland zijn opgestart en, godzijdank, sindsdien altijd hetzelfde zijn gebleven? En waar je ouders vroeger elke zondag Nasi met Babi Pangang bestelden? Dan ben je vanaf 1 april in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem op de goede plek.

In Arnhem is namelijk zo’n oud museum nagebouwd, zo lezen we in Het Parool. Dat past namelijk goed in het museumthema ‘Verhalen van Immigranten’, dachten ze bij het Arnhems Museum. En dus is er bij de Chinese gemeenschap een oude inboedel verzameld, is er een expositie ingericht en zijn er videobeelden te zien van een restauranthouder die vertelt over zijn allereerste Chinese restaurant in Nederland.

Enige nadeel is dat je geen Chinees kunt bestellen in het restaurant. De Kroepoek, Nasi, Babi Pangang en Sambal moet je dus zelf meenemen.

Lees ook:Getver, wat een smerig restaurant in Haarlem
Lees ook:Chinese jongeren eten liever geen honden meer
Lees ook:Honderd keer lekker in Nederland
Lees ook:Meer dan 45 miljoen Chinezen wonen buiten China
Lees ook:Hygiƫneoffensief

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nasi en Babi Pangang in het Openluchtmuseum

  1. Julian

    Nasi en Babi Pangang is niet eens van chinezen!
    Dit zijn Indische gerechten!

      /   Reply  / 
    1. Ate Auteur

      Daar heb je helemaal gelijk in Julian! Maar, ze staan wel standaard op het menu bij de Chinees en vaak ook gewoon als Chinese gerechten aangegeven. Bestel een Chinese rijsttafel en de kans is groot dat er zowel Nasi als Babi Pangang bij zit. Ergens is het mis gegaan… maar waar?

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>