Hu Jintao en Obama belden over hete hangijzers

De Chinese president Hu Jintao kreeg een paar uur terug een telefoontje van zijn Amerikaanse ambtgenoot Barack Obama. Dat schrijven onder meer De Telegraaf en de NOS. De twee wereldleiders hebben volgens de media een uur lang een ontspannend gesprek gehad over de hete hangijzers van de afgelopen maanden.

In het gesprek kwamen onder meer de onderwerpen Taiwan, Iran en Tibet aan de orde. Ook hebben beide leiders benadrukt dat een goede samenwerking tussen de Verenigde State en China zeer wenselijk is. Het telefoontje benadrukt nog maar eens dat de band tussen de twee landen de afgelopen week weer een stuk sterker is geworden. De kou lijkt uit de lucht en er kan weer volop onderhandeld worden.

Over twee weken zullen Hu Jintao en Barack Obama voor het eerst in maanden weer bij elkaar aan tafel zitten. De Chinese president zal dan namelijk een bezoek brengen aan Washington, waar hij gaat meepraten over nucleaire veiligheid.

Lees ook:Hu Jintao mag dit jaar naar het Witte Huis
Lees ook:Dalai Lama zingend onthaald in Washington
Lees ook:18 februari: Dalai Lama ontmoet Barack Obama
Lees ook:Hu Jintao en Obama praten vandaag met elkaar
Lees ook:Dalai Lama ontmoet Obama en de Amerikaanse pers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>