Dodelijk treinongeluk na aardverschuiving

Foto: Xinhua / China Daily

Foto: Xinhua / China Daily

In het oosten van China zijn tien mensen omgekomen bij een treinongeluk, 55 anderen raakten gewond. Het ongeluk gebeurde in de provincie Jiangxi nadat er door een aardverschuiving grote hoeveelheden aarde op de rails waren terechtgekomen.

De trein was onderweg van Shanghai naar Gulin en telde in totaal zeventien wagons. Acht van die wagons, plus de locomotief, raakten van de rails af. In elke wagon is ruimte voor 118 passagiers, maar hoeveel passagiers er exact in de wagons zaten is niet bekend. Volgens de Chinese media zijn verschillende wagons door de klap in elkaar geschoven, waardoor een onbekend aantal mensen nog klem zit. Het aantal doden en gewonden kan hierdoor verder oplopen.

De aardverschuiving is vermoedelijk veroorzaakt door de zware regenval die grote delen van China de afgelopen weken getroffen heeft. Daardoor zijn op veel plekken in het land overstromingen en aardverschuivingen ontstaan. Ook zijn veel wegen en bruggen door het noodweer beschadigd.

Lees ook:Explosie in fabriek: 6 doden, 300 gewonden
Lees ook:Dodental aardbeving Qinghai opnieuw opgelopen
Lees ook:Doden en vermisten na aardverschuivingen
Lees ook:Zeker 23 doden na aardverschuiving
Lees ook:Premier Wen Jiabao zoekt mee in de modder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>