Zeker 23 doden na aardverschuiving

Een aardverschuiving heeft in de Chinese provincie Shaanxi voor een drama gezorgd. Zeker 23 mensen zijn om het leven gekomen toen een enorme lading modder (volgens de Shanghai Daily gaat het om 90.000 kuub ) van een berg afbrokkelde en naar beneden kwam. De aarde vermorzelde 25 huizen in het dorp Shuanghuyu.

Zeker 44 mensen werden bedolven onder de modderstroom. Al snel werd duidelijk dat er in ieder geval 17 mensen om het leven waren gekomen. Later op de dag is dat getal bijgesteld naar 23. De kans dat het dodental nog verder oploopt is groot, daar er nog zeker vijf mensen worden vermist.

Aardverschuivingen zijn geen onbekende verschijnsels in China. Vorig jaar november kwamen in het noorden van het land 23 mensen om bij een vergelijkbaar drama en bij een aardverschuiving in juni werden bijna zestig mijnwerkers onder de modder begraven.

Lees ook:Natuurgeweld Noord-West China: bijna 100 doden
Lees ook:Doden en vermisten na aardverschuivingen
Lees ook:Premier Wen Jiabao zoekt mee in de modder
Lees ook:Overstromingen Zuid-China: zeker 90 doden
Lees ook:Dodental natuurgeweld Noord-West China boven 700

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>