Gedenkstenengrond tekort in Shanghai

Shanghai heeft niet alleen veel levende inwoners, ook de grond begint er aardig vol te raken met gedenkstenen van overledenen. Van de vijf miljoen m2 aan begraafplaats, is er nog maar vijfduizend m2 over. Daarom moeten veel inwoners het komende weekend, tijdens de twee tomb-sweeping dagen, hun overleden familieleden bezoeken in nabijgelegen dorpen. Uitwijken naar de omgeving van Shanghai is namelijk één van de oplossingen voor het probleem. Ook probeert de Vereniging van Begrafenisondernemers in Shanghai mensen ervan te overtuigen dat een grafsteen van 1m2 ook een graf is. Reclame maken voor het uitstrooien van as, bijvoorbeeld op zee, moet ook tot een oplossing leiden.

 

Lees ook:Barbecueverbod
Lees ook:Shanghai gaat kleinere huizen bouwen
Lees ook:Vogeltjes bedreigd, 30.000 katten gesteriliseerd
Lees ook:Olifantenaanwas zorgt voor problemen in Zuid-China
Lees ook:Woekerprijzen op Chinese huizenmarkt

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Gedenkstenengrond tekort in Shanghai

  1. Marc

    Mensen in China worden niet begraven, Carolien. Er wordt alleen een steen ter herinnering geplaatst, waarin de as van de gecremeerde geplaatst wordt. Dit gebeurt allemaal boven de grond.

      /   Reply  / 
  2. Carolien

    Goed, ik heb nog nooit een begrafenis bijgewoond, behalve van Nederlandse Chinezen. Dat 80 procent van de Chinezen gecremeerd wordt wist ik, bovendien kun je op 1m2 niemand begraven. Het nieuwsbericht heeft me ook een beetje op het verkeerde been gezet, maar inderdaad: de grond die beschikbaar is voor bovengrondse graven/gedenkstenen, is bijna op.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>