Hiv-dragers mogen China weer in

Buitenlanders die besmet zijn met het hiv-virus of aids hebben mogen voortaan China weer in. Jarenlang verbood de regering het dat mensen met hiv of aids China in kwamen, maar nu World Expo voor de deur staat, is besloten de omstreden wet op te heffen.

Volgens The New York Times was het sinds 1989 niet toegestaan om als buitenlander China in te gaan wanneer je besmet was met hiv. Ook mensen die lepra hebben mogen nu het land weer in. Wel geldt er nog een inreisverbod voor iedereen die last heeft van tuberculose, een mentale stoornis of een ‘besmettelijke ziekte die mogelijk de publieke gezondheid op grote schaal kan schaden’.

In China zelf zijn naar schatting 450.000 tot 1 miljoen mensen besmet het hiv-virus. Bij ongeveer 75.000 van hen heeft dat tot aids geleid. VN Secretaris-Generaal Ban Ki-Moon heeft inmiddels laten weten dat hij het opheffen van het verbod toejuicht. In een reactie feliciteerde hij president Hu Jintao met dit besluit.

Wel is het momenteel nog afwachten hoe lang de opheffing van dit verbod zal gelden. Is het alleen in de periode van World Expo? Of kunnen hiv-dragers ook na 31 oktober gewoon naar China toe? De tijd zal het leren.

Lees ook:Wereld AIDS dag
Lees ook:Problematisch taboe
Lees ook:‘Happy Street’ zeer succesvol in Shanghai
Lees ook:World Expo verloopt nog lang niet als verwacht
Lees ook:Een zeemeermin in Shanghai

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>