Bellen vanuit China: goedkoper dan je denkt

Heb je geen zin in dikke telefoonrekeningen na een vakantie in China? Laat je mobieltje dan lekker thuis en wandel af en toe eens een Chinees minishopje binnen om contact te leggen met het thuisfront. Benodigdheden: een IP-telefoonkaart, een vaste telefoon of mobiele telefoon met Chinese simkaart, wat kleingeld en een telefoonnummer.

De IP-telefoonkaart kun je kopen op iedere hoek van de straat. Zeg IP(in het Engels) en ze begrijpen het allemaal. Koop alleen een kaartje als je zeker weet dat je ermee naar Nederland kunt bellen, want er bestaan variaties. Nederland in het Mandarijn is 'Helan'. Laat de karakters eventueel opschrijven bij je hotel van tevoren.
De kaarten kosten vijftig yuan, dat is iets meer dan vijf euro. Op de kaart kras je een nummer open. Dat nummer bel je met een lokale telefoon, ook op iedere straakhoek te vinden.

Een stem in het Chinees geeft aan wat je moet doen. Wacht tot ie overgaat op het Engels. en volg de instructies Toets dan het telefoonnummer in dat je wilt bellen in Nederland. Meestal werken de lijnen fantastisch.

Als je moet afrekenen voor de telefoonkosten, betaal je lokaal tarief voor het bellen naar het lokale nummer. De overige kosten worden van je kaart afgeschreven. Naar vaste nummers kun je met een kaart van vijftig yuan zo'n 1,5 uur bellen, als ik het me goed herinner.

Veel belplezier en succes… Laat me even weten of het gelukt is.

Lees ook:Huisbaas
Lees ook:Global Peace Index: China vredelievender dan VS
Lees ook:Beltegoed voor gestrande Chinezen
Lees ook:De Jansens van China
Lees ook:Chinees team voor Ajax

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Bellen vanuit China: goedkoper dan je denkt

  1. Rutger

    Of als je geen IP-kaartje bij de hand hebt, kan ook gewoon bellen via een IP telefoon, is ook aardig goedkoop ;)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>