Chinees team voor Ajax

In China is voetbal niet zo populairals in Nederland. Hoewel iedereen Hidingke (Hiddink) kent en er af en toe wedstrijden te volgen zijn op tv, gaan de Chinezen niet massaal de straat op na een overwinning (of nederlaag). Daar moet verandering in komen, nu Ajax vandaag een intentieverklaring heeft getekend om samen te gaan werken met de Chinezen en hun topclub Beijing Guo'an.

De ploeg uit Amsterdam én uiteraard de sponsoren en gemeente, zien een heleboel voordelen in de groeiende Chinese markt en proberen zowel voetbal als Nederland groter op de kaart te krijgen in de Volksrepubliek. Daarom worden Chinese spelers naar Nederland gehaald om een opleiding te volgen en een Ajaxteam te vormen. Ook Chinese trainers kunnen in Nederland terecht om samen te werken en te leren. Het hele project zal worden gevolgd door een tv-ploeg, die hiervan een documentaire op de Chinese tv zal uitzenden.

Mocht het voetballen zelf geen succes worden, dan is hiermee in elk geval een geweldig gespreksonderwerp tussen nieuwsgierige Chinezen en Hollandse toeristen geboren!

Lees ook:Nieuwe les op Chinese basisscholen: voetbal
Lees ook:Chinese politie jaagt op dronken voetbalfans
Lees ook:Rijke zwervers in Qingdao
Lees ook:Parttime werken? Welnee, liever twee fulltime banen!
Lees ook:Werkgevers niet blij met voetbalgekke Chinezen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Chinees team voor Ajax

  1. Steven

    Een kat in het nauw maakt rare sprongen?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>