Nieuwe les op Chinese basisscholen: voetbal

49 basisscholen in de stad Changchun, wat in het noordoosten van China ligt, hebben een nieuw onderdeel toegevoegd aan het lesprogramma: voetbal. Voortaan krijgen de kinderen voetbaltraining op school. In de China Daily zegt Xue Li, vicevoorzitter van de Chinese Voetbalbond, dat dit ervoor moet zorgen dat straks alle kinderen aan de sport mee kunnen doen.

Door twee of drie voetbaltrainingen per week in het schoolprogramma te passen, hopen de scholen en de Voetbalbond dat Chinese kinderen de sport beter leren kennen en dat ze de vaardigheden van het voetbal sneller onder de knie krijgen. Om het programma compleet te maken, zou in het weekend een competitie tussen de scholen moeten komen.

Voetbal is in China erg populair, maar de afgelopen jaren kwam de sport in een behoorlijk negatief daglicht. Verschillende professionele voetbalteams, scheidsrechters en bestuurders bleken corrupt te zijn. Gokschandalen kwamen aan het licht en hebben het voetbal impopulair gemaakt. Het nieuwe initiatief in Changhchun zou een voorzichtige stap kunnen zijn bij het weer populair maken van de sport.

Lees ook:China degradeert corrupte voetbalteams
Lees ook:Is dat wel verstandig, zo’n WK voetbal in China?
Lees ook:Schoolkinderen krijgen massaal vergiftigde melk
Lees ook:Chinese kleuters opnieuw slachtoffer steekpartij
Lees ook:Examenstress in China

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>