Balen, die Chinese e-auto komt pas eind 2011

Een teleurstelling voor de liefhebber van elektrische voertuigen vandaag. Het Chinese merk BYD zal haar elektrische auto, die er eigenlijk helemaal niet zo gek uitziet, pas eind 2011 klaar hebben voor de Nederlandse markt. Dat meldt De Telegraaf, die haar informatie weer heeft van auto-importeur AutoBinck Holding.

Aanvankelijk zou de BYD al eerder op de Europese markt komen, maar de Chinezen zijn er nog niet helemaal klaar voor. Er moet namelijk nog wat gebeuren aan de crashtests en aan de CO-2 uitstoot. Bovendien, en dat is toch niet onbelangrijk, voldoet de auto nog niet helemaal aan de technische regeltjes van Europa, die vermoedelijk iets strenger zijn dan in China. Maar, over een dikke anderhalf jaar kan je ook in Nederland eigenaar worden van de BYD. Diesel en benzine liefhebbers hebben daarbij wel pech, want in eerste instantie wordt alleen het elektrische model hier uitgebracht. Eigenlijk ook wel zo makkelijk, want dan heb je dat gedoe met het tanken ook niet meer. Je hoeft dan alleen nog maar op zoek naar een stopcontact.

BYD staat trouwens voor Build Your Dreams. Inderdaad, Bouw Je Dromen. Alleen Chinezen zijn in staat een auto zo’n naam te geven. In Detroit hebben ze inmiddels al kennisgemaakt met de e-auto van BYD. Volgens autoredacteur Brian Moody willen Amerikanen hem straks echt gaan kopen:

Lees ook:Daimler helpt BYD met elektrische auto’s
Lees ook:China ziet de elektrische auto echt wel zitten
Lees ook:Met TomTom door China? Of toch met TumTum?
Lees ook:Een echte Chinese auto, de Volvo
Lees ook:Vrouw uit Beijing huurt haar vriendje online

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>