Daimler helpt BYD met elektrische auto’s

De Duitse autofabrikant Daimler gaat China helpen met het bouwen van elektrische auto’s. Daimler heeft daarvoor een samenwerkingscontract gesloten met BYD (Build Your Dreams), een grote Chinese autofabrikant die al eerder liet weten ambitieuze plannen te hebben als het gaat om de elektrische auto.

Daimler en BYD gaan zich in eerste instantie alleen op de Chinese automarkt richten. China heeft sinds vorig jaar ‘s werelds grootste automarkt en is al veel verder met de e-auto dan Europese landen. Zo zijn er al volop elektrische oplaadstations in aanbouw, denkt de overheid erover na subsidies te verschaffen voor het gebruik van elektrische voertuigen en is de verwachting dat in 2015 de helft van het Chinese wagenpark elektrisch zal zijn.

Overigens is Daimler niet de eerste autofabrikant die samen met BYD elektrische wagens gaat maken. Vorig jaar al sloot ook Volkswagen een contract met de Chinese autobouwer af om samen met hybride en elektrische auto’s te ontwikkelen, aldus De Tijd.

Lees ook:China ziet de elektrische auto echt wel zitten
Lees ook:Peugeot wil miljoenen auto’s verkopen in China
Lees ook:Een echte Chinese auto, de Volvo
Lees ook:Balen, die Chinese e-auto komt pas eind 2011
Lees ook:BMW richt pijlen op China en India

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>