BMW richt pijlen op China en India

BMW is van plan meer auto’s buiten Duitsland te gaan bouwen. Het Duitse automerk gaat dat vooral doen om aan de vraag op de Indiase en Chinese automarkt te kunnen blijven voldoen. In China is bijvoorbeeld een stijgende belangstelling voor de BMW 7 serie. Dat schrijft De Autotelegraaf.

Op dit moment wordt dertig procent van de BMW’s buiten Duitsland gebouwd, dat moet veertig worden. Alleen op die manier denkt het automerk volledig aan de vraag in China en India te kunnen voldoen. Beide landen gelden als economische groeilanden en in beide landen gaan steeds meer mensen over tot de aanschaf van een nieuwe auto. In China werden vorig jaar 13,6 miljoen auto’s verkocht, een cijfer dat 46 procent hoger lag dan in 2008 en waarmee China vorig jaar de grootste automarkt ter wereld was.

Ook voor dit jaar wordt een toename van het aantal verkochte auto’s verwacht. Met de ingestorte automarkt van Europa in het achterhoofd is het dan ook logisch dat BMW het vizier nu meer op het oosten heeft gericht. Al zal BMW ook in China en India voorlopig vooral een auto zijn waar velen van dromen, maar die alleen door de rijke elite daadwerkelijk wordt gekocht.

Lees ook:Peugeot wil miljoenen auto’s verkopen in China
Lees ook:Daimler helpt BYD met elektrische auto’s
Lees ook:Elke Chinees een eigen (groene) auto
Lees ook:Een echte Chinese auto, de Volvo
Lees ook:Ook China krijgt uitleg van Toyota

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “BMW richt pijlen op China en India

  1. tweedehands auto's

    hm jammer de productie zou voor de helft naar china moeten daarvan worden ze hier goedkoper in de aanschaf!

      /   Reply  / 
  2. sandeep

    ik had gehoord dat de productie van Bmw X1 naar india zal gaan. maar dan voor de landen in Azie klopt dat?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>