Elke Chinees een eigen (groene) auto

Vorig jaar al passeerde China de VS als grootste automarkt ter wereld. Maar wie denkt dat daarmee het hoogtepunt was behaald, heeft het mis. In de afgelopen maand werden in het verre oosten 1,74 miljoen auto’s verkocht, dat is een stijging van 55,8 procent ten opzichte van maart 2009 en ruim vier keer zoveel als de totale verkoop van nieuwe auto’s in Nederland over heel 2009. Bijna overbodig om nog te vermelden dat het een recordverkoop is.

Volgens een bericht in De Volkskrant is de grote verkoop vooral te danken aan de overheid. Een Chinees die namelijk een nieuwe, kleine auto koopt, krijgt maar liefst 50 procent belastingkorting op de aanschafprijs. Op die manier hoopt Beijing het Chinese wagenpark in recordtempo te vernieuwen en groen te maken. Want dat energie- en brandstofzuinige auto’s de toekomst hebben is in China al lang doorgedrongen.

Het plafond van de Chinese automarkt lijkt bovendien nog lang niet gehaald. Westerse autofabrikanten hebben hun hoop op de markt in het oosten gevestigd en doen grote investeringen. Met succes, want waar de verkopen in Europa en Amerika inzakten, daar zagen veel automerken de verkoop in China alleen maar groeien en groeien.

Lees ook:Peugeot wil miljoenen auto’s verkopen in China
Lees ook:BMW richt pijlen op China en India
Lees ook:Een echte Chinese auto, de Volvo
Lees ook:Daimler helpt BYD met elektrische auto’s
Lees ook:Ook China krijgt uitleg van Toyota

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>