Bus duikt van brug af: 19 doden

Zeker 19 mensen zijn omgekomen nadat afgelopen zaterdag een bus van de brug is afgegleden en het veertig meter diepe Jiangang reservoir (vermoedelijk een stuwmeer) is ingedoken. Het ongeluk gebeurde in de provincie Henan, in Centraal China. Afgaand op een bericht in The Straits Times is de bus, die onderweg was van Zhengzhou naar Xinmi, weggegleden doordat de brug glad was geworden door de regen.

Direct na afloop van het ongeluk, moesten reddingswerkers veel moeite doen om de mensen uit het koude water te bevrijden. Zeven mensen konden gered worden, maar voor het grootste deel van de passagiers kwam de redding te laat. 19 doden zijn tot nu toe geborgen en het is niet bekend of er nog mensen vermist worden. Bij het vertrek uit Zhengzhou zaten er twintig mensen in de bus, maar niemand weet hoeveel mensen er later nog zijn ingestapt. Als gevolg van gevaarlijk rijgedrag, onveilige voertuigen en slechte wegen komen er elk jaar duizenden mensen in het Chinese verkeer om. In 2008 zou het verkeer in China 73.500 slachtoffers hebben geëist, gemiddeld 201 per dag.

Lees ook:Dodental natuurgeweld Noord-West China boven 700
Lees ook:Ai, daar duikt weer een bus van een klif af
Lees ook:Langste overzeese brug ter wereld binnenkort geopend in China
Lees ook:37 doden en 29 vermisten na instorten brug
Lees ook:Driehonderd verkeersdoden per dag in China

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>