70-jarige maakt fietstocht van 5.000 kilometer

Dat er in China nog steeds volop gefietst wordt weet iedereen die onlangs een bezoek aan het land heeft gebracht. Auto’s, scooters en brommers hebben de afgelopen jaren weliswaar aan populariteit gewonnen, maar er is nog altijd een groep Chinezen die trouw blijft aan de fiets. Zo ook de 70-jarige Li Xianfeng. Hij heeft net een tochtje van 5.000 kilometer ingepland.

Li, een gepensioneerde leraar uit de provincie Jiangsu, is van plan een historische tocht te maken. Hij zal daarvoor door de provincies Anhui, Henan, Hubei, Hunan en Jiangxi fietsen. Onderweg hoopt de 70-jarige historische bezienswaardigheden en bijzondere landschappen tegen te komen. Li zegt een grote fascinatie te hebben voor oude Chinese poëzie en die komen vaak voort uit de wereldschatten die hij tijdens zijn reis hoopt tegen te komen.

Om een grotere kans van slagen te hebben, heeft Li nog wel even een nieuwe fiets aangeschaft. Dat hij met 70 levensjaren niet meer de jongste is, ziet hij zelf niet als een probleem. “Dit is een uitdaging voor mij en ik zou graag nog veel meer plekken willen zien voor ik te oud wordt,” aldus Li. Hoe lang hij onderweg denkt te zijn is niet bekend.

Lees ook:Reisterreur aan banden
Lees ook:Geen vuurwerk voor westers nieuwjaar in Beijing
Lees ook:Klopjacht na doodschieten politieman
Lees ook:Man bouwt kasteel voor weggelopen prinses
Lees ook:China maakt zich zorgen over corruptie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>