Drie Chinese busongelukken eisen 48 levens

Je kunt het natuurlijk toeval noemen. En misschien is het ook wel toeval. Maar het zou natuurlijk ook gewoon aan de  verkeersomstandigheden in China kunnen liggen (kapotte wegen, overbeladen voertuigen, geen verlichting, slecht onderhoud, slechte chauffeurs). In ieder geval is het een feit dat er sinds gisteren drie grote busongelukken in China zijn gebeurd en dat daarbij zeker 48 mensen om het leven zijn gekomen.

Het zwaarste ongeluk gebeurde gisteren in het noordoosten van China. Een vrachtwagen raakte op de verkeerde helft van de weg en botste frontaal op een bus vol passagiers. Beide voertuigen vlogen in brand. 32 mensen kwamen om het leven, 24 anderen raakten gewond. Mogelijk had het ongeluk te maken met de wegwerkzaamheden waar de weg naar Fuxin mee te maken had, maar dat wordt vast nog uitgezocht.

Voor het tweede ongeluk gaan we naar het zuiden van China, naar de stad Hechi in de provincie Guangxi. Hoe het kon gebeuren is nog niet bekend, maar twee bussen botsten daar vanochtend vroeg frontaal op elkaar. Dat koste aan 10 mensen het leven, nog eens 43 raakten gewond.

Een derde ongeluk gebeurde gisteren in Heilongjiang. Om de Hulan rivier over te kunnen steken, was een bus bezig een veerboot op te rijden. Maar er ging iets mis, want in plaats van dat de bus enige seconden later veilig op de veerboot stond, viel de bus in het water. Van de vijftien inzittenden verdronken er zes.

Zeg het maar. Is het toeval, is het puur pech of is het vooral een teken dat China nog een lange weg te gaan heeft als het gaat om het veiliger maken van het verkeer? Zelf ben ik bang dat het vooral het laatste is.

Lees ook:26 doden door haperende remmen
Lees ook:Overvolle bus kantelt in China: 11 doden
Lees ook:Zwaar overladen bus valt in ravijn: 11 doden
Lees ook:Mijnexplosie in Chenzhou eist 17 levens
Lees ook:Ongeluk in pretpark Shenzhen eist 6 levens

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>