Die Franse dokter is een heel goede Chinees

Voor het eerst in de historie van China zijn twee buitenlanders in Beijing geëerd met de prestigieuze titel ‘Model Medewerker’. Elk jaar weer geeft de landelijke overheid medailles en prijzen aan de beste arbeiders, maar tot nu toe kregen alleen mensen met Chinees bloed deze eervolle vermelding. Een Fransman en een Japanner hebben echter zoveel bijgedragen aan China dat ook zij nu deze titel mogen dragen.

De Fransman, Luc Picard, is een dokter van 73 die al sinds de jaren zeventig in China werkzaam is. Hij heeft Chinese dokters opgeleid en colleges gegeven voor duizenden medici in het Xuanwu Ziekenhuis. Jappanner Kishi Akiri is 56 en sinds een jaar of tien in China. Hij werkt in de farmaceutische industrie en heeft miljoenen Chinezen geholpen bij het verkrijgen van hun medicijnen.

Behalve de Franse dokter en de Japanse medicijnenspecialist waren er nog drie buitenlanders genomineerd voor de titel ‘Model Medewerker’. Zij bleken uiteindelijk toch net niet genoeg te zijn om de titel ook daadwerkelijk in ontvangst te mogen nemen. Een ruime 1.200 Chinezen waren wel goed genoeg en mochten eveneens de felbegeerde titel ophalen. Over vijf jaar zijn er weer nieuwe kansen.

Lees ook:Hiv-dragers mogen China weer in
Lees ook:China wint Oost-Aziatisch Voetbalkampioenschap
Lees ook:Urumqi leeft digitaal weer een beetje
Lees ook:Peugeot wil miljoenen auto’s verkopen in China
Lees ook:Recordaantal buitenlandse studenten in China

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>