China wint Oost-Aziatisch Voetbalkampioenschap

Guus Hiddink twijfelt misschien nog of hij bondscoach van China wil worden, maar dat ze in het verre oosten toch een beetje kunnen voetballen werd vandaag wel duidelijk. Want hoewel het waarschijnlijk nooit een groot voetballand zal worden en veel Chinese voetbalfans vooral de Europese competities op de voet volgen, ging de titel van het Oost-Aziatische Voetbalkampioenschap vandaag naar China.

De Chinezen speelden in een doelpuntloze wedstrijd gelijk tegen gastland Japan, maar wonnen vervolgens met respectievelijk 3-0 en 2-0 van Zuid-Korea en Hong Kong. Omdat Japan er niet in slaagde Zuid-Korea op achterstand te brengen, haalde China de meeste punten van het toernooi binnen. De Shanghai Shenhua verdediger Du Wei werd uitgeroepen tot meest waardevolle speler. Echt verrassend was de uitslag niet, want de titel van het Oost-Aziatische Voetbalkampioenschap gaat eigenlijk elke twee of drie jaar naar Japan, Zuid-Korea of China. Andere Oost-Aziatische landen maken over het algemeen maar weinig kans op de titel.

Voor wie graag wil zien hoe China tot deze prestatie is gekomen, en om te beoordelen of ze Hiddink eigenlijk wel nodig hebben, een korte samenvatting van de 3-0 tegen Zuid-Korea:

Lees ook:Gaat China Noord-Korea opnieuw beschermen?
Lees ook:Chinese voetbalfans willen ontslag nationaal team
Lees ook:Gaat Kim Jong-Il nu echt naar China?
Lees ook:Beijing verzet zich tegen Amerikaans machtsvertoon
Lees ook:Zuid-Korea zoekt Chinese steun tegen Noord-Korea

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>