Mickey en Donald komen eraan!

Goed nieuws voor Disney fans die graag naar China gaan: Shanghai begint dit jaar nog aan de voorbereiding van het nieuwe Disneyland. Een exacte startdatum is nog niet bekend, maar de lokale overheid zegt dit jaar nog een start te maken aan de wegen die straks naar Mickey en Donald moeten leiden.

Het nieuwe Disneypark wordt gehuisvest in Pudong New Area, het stadsdeel dat sinds de jaren ’90 het symbool van het moderne en welvarende Shanghai is geworden. Volgens een plattegrond van de Shanghai Daily komt Shanghai Disneyland ongeveer tussen Shenjiang Road en Nanliu Highway. Om het nieuwe park goed bereikbaar te maken, worden er in ieder geval drie nieuwe wegen aangelegd. Deze aanleg zal het begin zijn van Shanghai Disneyland, een Disney park dat ongeveer 25 miljard yuan zal kosten. Het zal nog zeker vijf jaren duren voor de Disney ook in Shanghai komen te wonen. Gelukkig hebben ze altijd nog een optrekje in Hong Kong.

Lees ook:Nationaal park in vlammen
Lees ook:Beijing grootste metronetwerk ter wereld in 2015
Lees ook:900 kilometer in drie uur, zonder vliegtuig
Lees ook:Shanghai wordt voetgangersparadijs
Lees ook:Nieuw Chinees jaar, nieuwe blogger!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>