Diabetes bij 1 op de 10 volwassenen in China

China is in de afgelopen jaren enorm veranderd. De welvaart neemt toe, de invloed van het westen wordt groter, levensstijlen veranderen en eetpatronen zijn anders dan twintig jaar geleden. Maar die ontwikkeling kent wel een paar behoorlijke nadelen. Kinderen hebben steeds vaker last van overgewicht en het aantal diabetespatiënten is enorm toegenomen.

Volgens de China Daily heeft op dit moment één op de tien volwassenen in China diabetes. Nog eens zestien procent van de bevolking is druk bezig de ziekte te ontwikkelen. China heeft daarmee 92 miljoen diabetespatiënten, het hoogste aantal ter wereld. Procentueel hoeft het land alleen de Verenigde Staten nog maar voor te laten gaan, waar 11 procent van de bevolking last heeft van deze suikerziekte.

Experts zeggen dat het snel stijgende percentage te maken heeft met het veranderende leven in vooral de grote steden. Onder invloed van het westen raakt China steeds meer verslaafd aan de fastfood-cultuur. Vette maaltijden, veel zout en te veel suiker laten hun sporen na. Maar ook toenemende stress en werkdruk worden aangewezen als oorzaken. Een Chinese professor zegt daarover het volgende: “Waar mensen twintig jaar geleden gedurende de werkweek nog eens een dutje namen, daar zitten ze nu opgescheept met de stress van steeds meer geld verdienen.”

Of de Chinese regering van plan is iets tegen dit groeiende probleem te doen is nog niet bekendgemaakt.

Lees ook:Wereld AIDS dag
Lees ook:China in actie na steekpartijen op scholen
Lees ook:Chinese studenten huren Valentijnskussers
Lees ook:China groeit en krijgt vergrijzingsprobleem
Lees ook:Chinees defensiebudget is ook in 2010 enorm

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Diabetes bij 1 op de 10 volwassenen in China

  1. Mat

    Ook hier geld weer voor de volledigheid dat het gaat om diabetes 2 en niet om diabetes 1, dat ligt anders….

      /   Reply  / 
  2. Michele

    I can’t understand a single word, just want to say this picture is mine (shot in Wu Han in summer 2004) but of course you can use it for free.
    China is a strange country, I’ll be there next week again, in the same place of this picture. Bye

    http://www.flickr.com/photos/felipelmatador/482730911/

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>