Toch niet slim, doen alsof je een overheidsauto hebt

Wie in China een overheidskenteken op zijn auto heeft, heeft het een stuk makkelijker dan de man of vrouw met een gewoon kenteken. Bij het overtreden van de verkeersregels is de politie plotseling een stuk soepeler en ook het vinden van een parkeerplek gaat met een kenteken van de overheid een stuk eenvoudiger. Het is dan ook aantrekkelijk om als gewone burger je eigen kenteken voor zo’n speciaal kenteken te vervangen.

Een man uit het westen van China kon de verleiding niet weerstaan en ruilde zijn kenteken om met die van een belangrijke overheidsfunctionaris in de stad Huayin. Op zijn eigen kenteken stond een ‘K’, wat betekent dat hij een gewone burger is. Maar nu was hij in het bezit van een ‘O’ kenteken en dat zou hem veel meer privileges moeten verschaffen.

Maar ook met een ‘O’ is niet alles mogelijk. In Xi’an viel de man pijnlijk door de mand. Hij negeerde het stopteken van een politievrouw, gaf een flinke stoot gas, reed de politievrouw aan en sleurde haar twintig meter mee over straat. Dat kon natuurlijk niet.

Een paar dagen later kon de man worden aangehouden, waarna zijn bedrog aan het licht kwam. De politievrouw had het  geluk dat ziekenhuispersoneel haar arm, waar de auto overheen was gereden, nog net had kunnen redden.

Lees ook:Van Italië naar China, in een bestuurderloze auto
Lees ook:Balen, die Chinese e-auto komt pas eind 2011
Lees ook:Vrouw uit Beijing huurt haar vriendje online
Lees ook:Vrouw mist trein én bagage door innig afscheid op perron
Lees ook:Moeder slaat 3-jarige dood na fouten in klassiek gedicht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>