WOII: zeker 3.000 doden bij Japans bio-experiment

Het zogenoemde Eenheid 731 experiment, dat Japan uitvoerde in de Tweede Chinees-Japanse Oorlog en de Tweede Wereldoorlog, heeft aan minstens drieduizend Chinezen het leven gekost. Dat is in ieder geval wat Chinese wetenschappers beweren op basis van nieuwe archiefstukken.

Eenheid 731 deed, aldus Wikipedia, onder meer onderzoek naar biologische wapens door middel van experimenten op mensen. De Chinese wetenschapper Jin Chengmin zegt in de China Daily dat hij de namen heeft gevonden van drieduizend mensen die door toedoen van de biologische experimenten tussen 1937 en 1945 zijn overleden. In 1937 begon Japan met de bezetting van China, die pas in 1945 werd beƫindigd.

Behalve de namen van de slachtoffer zegt de wetenschapper ook in het bezit te zijn van onder meer hun leeftijden en geboorteplaatsen. Ook zouden er foto’s in het archief gevonden zijn. De namenlijst wordt opgenomen in een museum dat speciaal gewijd is aan het Eenheid 731 experiment.

Lees ook:Hu Jintao bedankt Rusland voor WOII overwinning
Lees ook:Starbucks wil Chinezen massaal aan de koffie
Lees ook:De straat op om tegen Japan te demonstreren
Lees ook:Jurassic Park in Zhucheng
Lees ook:Pandabeertjes zonder naam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>