6-jarige verkocht door moeder’s internetliefde

Een 6-jarige jongen, genaamd Xiaoxin, is weer thuis nadat hij een paar maanden terug was verkocht door de nieuwe liefde van zijn moeder. De man, Shang, had het jongetje voor 46.000 yuan (5.500 euro) verkocht, net nadat hij bij de moeder en het jongetje was komen wonen.

De moeder, genaamd Jiao en woonachtig in Beijing, had Shang vorig jaar augustus ontmoet via internet. Na een paar maanden besloot de nieuwe liefde bij Jiao te gaan wonen en een paar maanden later stelde Shang voor dat Xiaoxin enige tijd bij zijn moeder zou gaan wonen. Op die manier zouden hij en Jiao een paar dagen alleen kunnen zijn.

Jiao stemde met het voorstel in, maar nadat haar nieuwe liefde niet meer terug kwam van een zakentrip en de telefoon niet meer beantwoordde, rook ze onraad. Haar zoon was op dat moment nog steeds bij de moeder van Shang. Althans, dat is wat zij geloofde. Want toen ze naar het huis van Shang’s familie ging, bleek haar zoon daar helemaal niet te zijn.

Eenmaal terug in Beijing schakelde Jiao de politie in. Die ging een maand geleden op zoek naar Shang en de jongen. Shang werd in het huis van zijn oma gevonden en bekende dat hij Xiaoxin had doorverkocht. Niet veel later werd de 6-jarige jongen met zijn moeder herenigd.

Helaas staat de zaak van Xiaoxin niet op zich. Elk jaar worden er duizenden Chinese kinderen gestolen en doorverkocht, vaak aan kinderloze echtparen. Een paar jaar terug stond in Trouw dat er jaarlijks op zijn minst 70.000 Chinese kinderen worden verkocht of gestolen. In 2008 werd in de documentaire ‘China’s stolen children‘ uitgebreid aandacht besteedt aan dit schrijnende probleem.

Lees ook:Oma vraagt losgeld na ontvoering kleinzoon
Lees ook:Moeder verdwaalt, zoon vindt haar 17 jaar later terug
Lees ook:Vrouw uit Beijing huurt haar vriendje online
Lees ook:Motorrijder zoekt al 12 jaar naar zijn zoon
Lees ook:Moeder slaat 3-jarige dood na fouten in klassiek gedicht

1 Reacties // Reageer

One thought on “6-jarige verkocht door moeder’s internetliefde

  1. de schoolmeester

    Het betrof hier zeker alleen maar jongetjes, want het westen mag de meisjes adopteren.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>