China wil nog veel meer metro’s in de steden

Onlangs schreef ik hier dat China enorme ambities heeft als het gaat om de spoorwegen. Er komen steeds meer hogesnelheidstreinen in China, er komt steeds meer rails bij en als het aan China ligt komt er in de toekomst zelfs een trein die tussen Beijing en Londen rijdt. Maar ook als het gaat om de metronetwerken in de Chinese steden zijn er grote ambities.

Nu al zijn er in tien Chinese steden 33 metrolijnen operationeel. Bij elkaar opgeteld komt dat neer op 933 kilometer. Maar dat is niet genoeg, schrijft de China Daily. Want op dit moment is in heel China nog 1.400 kilometer metrospoor nog onder constructie en dan staat er nog voor 2.610 kilometer in de planning. Tot 2015  investeert China, en nou niet schrikken, maar liefst 700 miljard yuan in het aanleggen van extra metrolijnen. Omgerekend komt dat neer op een slordige 75 miljard euro.

Dat is toch net even iets anders dan het Noord/Zuid lijntje van de Amsterdamse metro. China’s langste metronetwerk is op dit moment dat van Shanghai met 300 kilometer en dat is dan nog zonder de 140 kilometer metrospoor die nog voor de start van World Expo open zal gaan. Hoofdstad Beijing is met 250 kilometer een goede tweede.

Lees ook:Beijing wil met de trein naar Londen
Lees ook:China heeft nu een tunnel onder de zee
Lees ook:Chinees defensiebudget is ook in 2010 enorm
Lees ook:900 kilometer in drie uur, zonder vliegtuig
Lees ook:China’s rijkste kapitalist moet 14 jaar brommen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>