In ieder geval één paviljoen is af…

De bouw duurde twee jaar, maar dan heb je ook wat. Het dertig meter hoge en zes verdiepingen tellende China paviljoen voor Expo 2010 is klaar, ruim twee maanden voor het begin van wat de grootste wereldtentoonstelling ooit moet worden. Het China paviljoen is met haar felrode kleur en oriëntale bouwstijl één van de meest opvallende paviljoens van Expo.

Wie onlangs nog in Shanghai is geweest, weet dat de stad al sinds geruime tijd last heeft van zogenaamde ‘Expo-gekte’. De stad, die toch al behoorlijk in ontwikkeling was, staat sinds geruime tijd volledig in de steigers. Historische plekken als The Bund ondergaan een facelift, musea worden verbouwd, nieuwe metrolijnen worden geopend en in de buurt van de Lupu Bridge is een gigantisch bouwterrein. Op dat terrein wordt hard gewerkt om voor 1 mei klaar te zijn voor Expo 2010, dat tot 1 november dit jaar zal plaatsvinden. Een kleine klus is dat zeker niet, daar 200 landen en organisaties een eigen paviljoen krijgen en er 70 miljoen bezoekers worden verwacht. Uit een artikel in de Shanghai Daily blijkt bovendien dat 20 procent van de paviljoens waarschijnlijk niet op tijd klaar zal zijn. Misschien is Shanghai dan dit keer toch iets te ambitieus geweest?

Lees ook:Is China wel klaar voor de World Expo?
Lees ook:Nog 48 dagen: is Shanghai klaar voor Expo 2010?
Lees ook:België verkoopt Expo paviljoen aan Chinese stad
Lees ook:Een zeemeermin in Shanghai
Lees ook:Wat doet Nederland op Shanghai Expo?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>