Droogte Yunnan brengt koffieoogst in gevaar

De almaar aanhoudende droogte in het zuidwesten van China brengt de koffieoogst van dit jaar ernstig in gevaar. Volgens de Coffee Association of Yunnan heeft het uitblijven van regen effect op zestig procent van de productie van koffieboeren in Yunnan, met afstand de belangrijkste provincie in de Chinese koffieproductie.

Yunnan lijdt al meer dan een halfjaar onder de zwaarste Chinese droogte in decennia. Eerder al ging hierdoor een groot deel van de bloemenoogst verloren, nu worden ook de gevolgen voor de koffieboeren zichtbaar. Een onderzoek van de Coffee Association of Yunnan wijst uit dat twee vijfde van de koffieplanten die in de afgelopen drie jaar geplant zijn, door de droogte zijn verwelkt.

De koffieplantages in Yunnan zijn in totaal zo’n 32.000 hectare groot, wat neerkomt op 98 procent van alle koffieplantages in China. Een ruime 14.000 hectare heeft ernstig te lijden onder de aanhoudende droogte. Duizenden koffieboeren zijn hiervan de dupe. Dat de koffieplanten nu niet goed willen groeien, betekent bovendien dat niet alleen een slechte oogst voor dit jaar, maar ook in de komende jaren zal het effect merkbaar zijn.

Vanuit Yunnan worden verschillende internationale koffieproducenten van koffiebonen voorzien. Onder meer bekende merken als Nescafé en Maxwell hebben er contracten voor duizenden tonnen koffiebonen per jaar getekend.

Lees ook:Miljoenen Chinezen in de problemen door droogte
Lees ook:Nog steeds geen regen in Zuidwest China
Lees ook:‘Zandstormen en droogte vooral China’s eigen schuld’
Lees ook:Waterprobleem: China zet het leger in
Lees ook:Binnen-Mongolië heeft last van heel veel ratten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>