China doet mega-investering in Venezuela

China gaat 20 miljard dollar investeren in Venezuela. Dat heeft Hugo Chavez, de president van Venezuela, gisteren bekendgemaakt. De Chinese president Hu Jintao was aanvankelijk van plan dit weekend een bezoek te brengen aan het Zuid-Amerikaanse land, maar vanwege de aardbeving in Qinghai besloot Hu dat bezoek te annuleren. Desondanks zagen de leiders nog wel gelegenheid tot deze deal te komen.

De investering van China is volgens The Associated Press vooral bedoeld voor de industrie en infrastructuur in Venezuela. Het gaat om een langetermijninvestering die nog eens bovenop de eerder toegezegde investering van 12 miljard dollar komt.

Naast het overeenkomen van een financiële investering hebben de landen ook afspraken gemaakt voor verschillende elektriciteit- en olieprojecten. Vooral dat olieproject zal voor China van zeer grote waarde zijn, want van het zwarte goud kunnen de Chinezen voorlopig nog niet genoeg hebben.

Lees ook:China haalt geld terug uit Amerika
Lees ook:China koopt grote invloed op olie-industrie Nigeria
Lees ook:China en Rusland doen goede zaken
Lees ook:China en Argentinië sluiten miljardendeal
Lees ook:De wereld zit in een crisis en de olie is voor China

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>