Gaat Kim Jong-Il nu echt naar China?

Precies een maand geleden bracht de Zuid-Koreaanse pers het gerucht naar buiten dat de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-Il mogelijk een bezoek zou brengen aan de Chinese regering. Of Kim toen echt in China is geweest, is nooit bekend geworden. Maar volgens verschillende media is de leider van Noord-Korea vandaag dus serieus op weg naar het land van de belangrijkste bondgenoot.

Kim Jong-Il zou vanochtend in zijn zwaar bewapende trein de grens zijn gepasseerd. Dat zeggen Zuid-Koreaanse inlichtingsdiensten en Chinese grenswachters. Noord-Korea zelf wil uiteraard niets loslaten over een mogelijke ontmoeting tussen Kim Jong-Il en de Chinese regering, maar een bezoek lijkt al langere tijd aan de orde.

China is namelijk de belangrijkste vriend van Noord-Korea en Noord-Korea heeft het zwaar. Het land zit economisch diep in de problemen en na het zinken van een marineschip dreigt er een nieuwe ruzie met Zuid-Korea te ontstaan. Kim Jong-Il kan kortom wel wat politieke en economische steun uit China gebruiken.

Lees ook:China krijgt mogelijk bezoek van Kim Jong-Il
Lees ook:Zeer onofficieel, maar Kim Jong-Il is in Beijing
Lees ook:Kim Jong-Il was in China, maar dat was niet officieel
Lees ook:Forse Chinese investering in Noord-Korea
Lees ook:Kan China de oorlog nog voorkomen?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>