Vergiftigd in een iPhone fabriek

Tientallen medewerkers van een iPhone fabriek in de stad Suzhou, in het oosten van China, zijn in het afgelopen jaar met vergiftigingsverschijnselen in het ziekenhuis opgenomen. Volgens een woordvoerder van de fabriek gaat het om 49 medewerkers, maar is de situatie sinds een paar maanden onder controle. Een lokale Chinese krant wist echter te melden dat het om minimaal 100 gevallen gaat en dat er nog steeds medewerkers in het ziekenhuis liggen. Dat schrijft de Shanghai Daily.

De medewerkers zouden zijn vergiftigd door het chemische schoonmaakmiddel n-hexaan, dat op de verkeerde manier  gebruikt wordt om de iPhone schermen schoon te maken. Vorig jaar augustus kreeg de fabriek, het Taiwanese The Wintek Corporation, een rapport van de Chinese gezondheidsdienst met de melding dat verschillende medewerkers vergiftigd waren. Hoewel de fabriek, die onder meer voor Nokia werkt, zegt dat toen direct gestopt is met het gebruik van de chemische middelen, heeft het ziekenhuis van Suzhou in de afgelopen week opnieuw medewerkers opgenomen met de vergiftigingsverschijnselen.

Volgens een bericht in de Engelse krant The Guardian zijn er al verschillende fabrieksarbeiders door de vergiftiging omgekomen. Zowel de fabriek als de lokale overheid ontkent dit.

Lees ook:Chinese Toyota fabriek ligt stil na staking
Lees ook:Slavernij in Shanghai bij productie WK mascotte
Lees ook:Twee arrestaties na dumpen 21 babylijkjes
Lees ook:Apple: een beetje winst voor Foxconn medewerkers
Lees ook:Kinderarbeid in een webcam en Xbox fabriek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>