Chinese Toyota fabriek ligt stil na staking

Een paar dagen terug werd de staking bij een autofabriek van Toyota opgelost, maar volgens een bericht in The New York Times hebben de fabrieksarbeiders van een andere Toyota fabriek in China het werk nu massaal neergelegd. Hierdoor is de productie van Toyota in deze fabriek volledig stil komen te liggen.

Volgens een woordvoerder van het hoofdkantoor van het Japanse Toyota worden er sinds gisteren geen onderdelen meer gemaakt in de Chinese fabriek. Om hun eis voor een hoger salaris kracht bij te zetten, zijn de arbeiders massaal bij de werkvloer weggelopen. In de fabriek, die we in het zuiden van China kunnen vinden, werken ongeveer 1.100 mensen.

Hoewel een staking in China tot voor kort een behoorlijk uniek verschijnsel was, moesten verschillende fabrieksbazen de afgelopen weken toezien hoe de arbeiders het werk neerlegden. Bij een Chinese Honda fabriek leidde dit een paar weken terug tot een loonsverhoging van 24 procent. Vorige week staakten medewerkers in een Toyota fabriek in Tianjin door tot hen was toegezegd dat er over een loonsverhoging gepraat zou worden.

Lees ook:Ook bij Toyota staken de Chinezen
Lees ook:Chinese Honda bouwers willen rechtvaardig loon
Lees ook:Forse verhoging minumloon in groot deel China
Lees ook:Apple: een beetje winst voor Foxconn medewerkers
Lees ook:Chinese Honda bouwers staken door

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>