Chinees weet het zeker: gras is lekker

De 51-jarige Liu Sanju uit Niuwei, wat in Guangdong ligt, weet het zeker: gras en bladeren zijn hartstikke lekker. En dat groen is nog gezond ook. Na het zien van een televisieprogramma besloot de man voortaan te leven van wat er rondom zijn huis groeide. Omdat dat voornamelijk gras en bladeren zijn, leeft de man al twee jaar op een groen dieet, zo vertelde hij het Chinese News Network.

Hoewel medici het afraden voortaan alleen nog op gras en bladeren te leven, beweert Liu dat hij nu gezonder is dan ooit tevoren. “Ik was de zieke man van het dorp, ik lag altijd in het ziekenhuis”, vertelt hij volgens De Pers. “Maar sinds ik mijn dieet heb veranderd, hoef ik nooit meer naar de dokter.” Wel lijkt het daarbij veel uit te maken welk gras er exact gegeten wordt. Aanvankelijk stortte Liu zich op het gras dat in de weide stond, maar dat was veel te bitter en maakte hem ziek. Het gras in de bergen bleek daarentegen wel erg smaakvol te zijn. Het is daarom ook extra jammer dat we in Nederland zo weinig bergen hebben.

Lees ook:Binnen-Mongoliƫ heeft last van heel veel ratten
Lees ook:25 doden na overstroming in Qinghai
Lees ook:Nieuw Chinees jaar, nieuwe blogger!
Lees ook:Nieuw in China: blij in bikini
Lees ook:Veel ellende in Zuid-China door noodweer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>