Kijken naar dwergen alsof het dieren zijn

Een park met echte dwergen als attractie. In Europa zou het niet denkbaar zijn. Discriminerend en vernederend zouden we het vinden, als in Nederland een pretpark werd geopend waarbij het enige doel is te kijken naar kleine mannetjes en vrouwtjes die kunstjes doen alsof ze dieren zijn. Bizar genoeg is dit in China wel mogelijk. Maar het park, genaamd ‘Little People’s Kingdom’, ligt onder vuur.

In ‘Little People’s Kingdom’ zijn iets meer dan honderd dwergen te werk gesteld, Chinezen die stuk voor stuk niet groter dan 1,30 meter zijn. Ze voeren dansen op, ze zingen, ze doen toneelstukjes, ze zijn gek verkleed en ze wonen in vreemde huizen in hun eigen koninkrijk. Toeristen rijden in kleine busjes naar het pretpark toe en moedigen ze aan. Het is alsof ze in het Dolfinarium zijn, alleen zijn de dolfijnen in dit geval dwergen.

Volgens Sky News vinden verschillende organisaties dat dit niet langer door kan gaan. Welke organisaties die mening hebben zegt de nieuwszender er helaas niet bij, maar ze noemen het park vernederend en zijn bang dat hiermee nog meer een stempel wordt gedrukt op kleine mensen die toevallig last hebben van dwerggroei. Daar valt heel goed in te komen. Zelf zou ik geen andere mening willen hebben.

Echter, kijkend naar het onderstaande filmpje van YouTube is het net of de inwoners van ‘Little People’s Kingdom’  het helemaal niet zo erg lijken te vinden. Hoezo vernederend en stigmatiserend? Deze kleine mensen lijken gewoon gelukkig te zijn. Tenzij ze de waarheid niet durven te vertellen, want dat gebeurt helaas wel vaker bij inwoners van China. Hopelijk zijn ze echt gelukkig.

Lees ook:Nationaal park in vlammen
Lees ook:Vogeltjes bedreigd, 30.000 katten gesteriliseerd
Lees ook:Beijing gaat naar de 21 miljoen inwoners
Lees ook:Verzorger laat hek open, tijger verscheurt man
Lees ook:Toch niet slim, doen alsof je een overheidsauto hebt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>