Chinees Nieuwjaar vieren: waar moet ik zijn?

De viering van het Chinees Nieuwjaar is voor Chinezen met afstand de belangrijkste feestdag(en) van het jaar. Aanstaande zondag begint het Jaar van de Tijger en dat wordt niet alleen in China met veel vuurwerk, dansen, optochten en rode lampionnen gevierd, ook in veel andere landen barst een groot feest los.

In de loop der jaren heeft de Chinese bevolking zich namelijk over de hele wereld verspreid, en omdat veel Chinezen bij elkaar in de buurt gingen wonen, leidde dit vooral in de grote steden tot Chinatowns. Chinese tradities worden hier vaak nog volop nageleefd en ook het Chinees Nieuwjaar wordt uitbundig gevierd. Ben je bijvoorbeeld toevallig dit weekend in Hong Kong, dan zul je vermoedelijk zien dat de hele stad vanaf zondag in het teken staat van het Chinees Nieuwjaar. Verblijf je in Londen, dan zul je daar op 21 februari een groot Chinees feest meemaken, iets wat ook geldt voor New York en Parijs.

Maar ook dichter bij huis wordt het Chinese Nieuwjaar gevierd. Traditioneel is er bij onze zuiderburen in Antwerpen een groot feest en collega-blogger Erik van het Eropuit blog maakte reeds een handige opsomming van de vieringen in Nederland, waarvan de belangrijkste morgen in Den Haag is. En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, is er ook nog  een bekende Casino-keten die volgende week in het teken staat van het Jaar van de Tijger. Zo wordt het bijna onmogelijk dat China ongemerkt aan het jaar 4708 begint.

Lees ook:Geesten de weg wijzen met lampions
Lees ook:Welkom in het Jaar van de Tijger!
Lees ook:Chinees Nieuwjaar: zoek de verschillen
Lees ook:Koopgekte tijdens Chinees Nieuwjaar
Lees ook:Het jaar van de Rat

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Chinees Nieuwjaar vieren: waar moet ik zijn?

  1. desiam

    super slechte website is dit en hotmail is super

      /   Reply  / 
  2. sasha maker

    slechte website zeg baby’s kunnen zelfs begrijpen

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>