Warm welkom voor panda's

Daar zijn ze dan: de drie jaar oude Mei Lan en de vier en een half jaar oude Tai Shan. Geboren in een Amerikaanse dierentuin, maar gisteren zijn de pandaberen geland in Chengdu. Daar werden ze onthaald in een welkomstceremonie met muziek, als waren het de twee belangrijkste sport- of filmhelden van China.

Het duurt nog ongeveer een maand voor Mei Lan en Tai Shan ook voor het Chinese publiek te zien zullen zijn. De pandaberen moeten een maand in quarantaine voor ze gemixt mogen worden met de overige panda’s. Ondertussen wordt er in Chengdu voor Mei Lan alvast een docent opgezocht die haar Chinees kan leren en kunnen bezoekers online suggesties doen voor een leuk vriendje van Mei Lan, want nu er nog zo weinig panda’s over zijn is alle hoop op de mooie Mei Lan gevestigd. Of beide panda’s in China ooit zo populair zullen worden als ze in Amerika waren is echter nog maar de vraag. Zowel Tai Shan als Mei Lan heeft duizenden Amerikaanse fans en bij het afscheid gingen dan ook heel wat tranen verloren:

Lees ook:Pandabeer Tai Shan maakt kennis met China
Lees ook:Politiehonden leren panda’s vechten
Lees ook:Olympische mascottes brengen Chinezen ongeluk
Lees ook:Acht Olympische panda’s naar Beijing
Lees ook:Hongerige panda breekt varkenshok open

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>