Tijger eet liever verzorger dan dierentuinvoedsel

Een Bengaalse tijger heeft in de dierentuin van de Chinese stad Shanghai zijn verzorger aangevallen en doodgebeten. De verzorger, een 51-jarige man, was de kooi ingegaan om schoon te maken en de tijger eten te geven. De tijger was echter zo hongerig dat hij besloot niet te wachten tot hij het dierentuinvoedsel kreeg, maar hij de verzorger in zijn nek sprong en zijn tanden in de man zette.

Volgens de Shanghai Daily van vandaag gebeurde dit alles onder het oog van tien bezoekers. Getuigen verklaarden dat de verzorger nog dappere pogingen deed weg te komen en hulp te vinden, maar de tijger bleek al snel veel sterker te zijn. Het dier sleepte zijn prooi door de kooi en verscheurde daarbij de kleren van de verzorger. Tegen de tijd dat de ambulance arriveerde om hulp te bieden, een kwartier na de aanval, was de verzorger al dood. Eén van de bezoekers zei tegen de krant dat hij dierentuinpersoneel hoorde zeggen dat de tijger de vorige dag geen enkele maaltijd had gekregen. Logisch dus dat het uitgehongerde dier een smakelijke prooi in de verzorger zag.

Lees ook:Tijgers sterven door ondervoeding dierentuin
Lees ook:Verzorger laat hek open, tijger verscheurt man
Lees ook:Groene, blauwe en rode honden in China
Lees ook:Circusleeuw bijt arm af
Lees ook:Tîjgercommotie

1 Reacties // Reageer

One thought on “Tijger eet liever verzorger dan dierentuinvoedsel

  1. bert

    Ik vind het heel erg zielig voor de man. Maar ook voor de tijger die hoort eigenlijk gewoon in de vrije buiten natuur
    En ook moeten ze die beestjes gewoon eten geven.
    anders is het gewoon dierenmishandeling

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>