Zilveren Beer voor Chinees drama Tuan Yuan

Het Chinese drama ‘Tuan Yuan’ (‘Apart together’) heeft op het filmfestival van Berlijn, één van ‘s werelds belangrijkste filmfestivals, een Zilveren Beer gewonnen voor het beste scenario. Voor regisseur Quanan Wang was het al de tweede keer dat hij in Berlijn een belangrijke prijs won. In 2007 kreeg hij een Gouden Beer voor ‘Tuya de hun shi’ (‘Tuya’s marriage’). De Gouden Beer – de belangrijkste prijs van het festival – ging dit jaar naar de Turkse film ‘Bal’.

Quanan Wang kwam een paar weken terug ook al in het nieuws toen bekend werd dat ‘Tuan Yuan’ was uitgekozen om het festival te openen. Een opmerkelijke prestatie voor een onbekende Chinese film op een festival waar ook de nieuwste films van grootmeesters als Martin Scorsese (‘Shutter Island’) en Roman Polanski (‘The Ghost Writer’) hun internationale première beleefden.

‘Tuan Yuan’ is een drama over het leven van een naar Taiwan gevluchte soldaat die na vele jaren weer herenigd wordt met zijn oude liefde, alleen is zij inmiddels gehuwd met een andere man. De film speelt zich voor een groot deel af in Shanghai en is niet alleen het verhaal van twee oude geliefden, maar handelt ook over de spanningen tussen China en Taiwan. Wanneer de film in Nederland wordt uitgebracht is nog onbekend. Hieronder de trailer van dit Chinese drama:

Lees ook:Chinese film winnaar op filmfestival Berlijn
Lees ook:‘Aftershock’: film over dodelijkste aardbeving ooit
Lees ook:En de winnaar is? Hong Kong Film Awards uitgereikt
Lees ook:Nominaties Hong Kong film awards bekend
Lees ook:20 Vietnamese bruiden doen grote verdwijntruc

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>