Nog steeds geen regen in Zuidwest China

Het waterprobleem in het zuidwesten van China wordt met de dag groter. Meer dan 50 miljoen mensen zijn inmiddels de dupe van het uitblijven van regen in provincies als Yunnan, Sichuan, Guanxi en Guizhou. Op veel plekken is het de ergste droogte in zestig jaar tijd, in sommige dorpen en steden is het zelfs de ergste droogte van de afgelopen honderd jaar.

Het gebrek aan water begint zich ook economisch steeds meer af te tekenen. Als het gaat om bloemen is Yunnan de belangrijkste provincie van China, maar door de ernstige droogte is een groot deel van de oogst dit jaar verloren gegaan. Volgens statistieken van de Chinese overheid betekent dit een verlies van 854 miljoen yuan, een slordige 85 miljoen euro. Voor de paar bloemen die er wel zijn, moeten recordprijzen betaald worden.

Maar het ergste van alles is nog wel dat de droogte in zuidwest China voorlopig nog aan zal houden. Als de voorspellingen uitkomen, dan zal er in Yunnan pas half mei weer regen vallen. Tegen die tijd hebben sommige plekken al meer dan acht maanden geen neerslag gezien. Kijk eens naar de onderstaande reportage van Al Jazeera om een beeld te krijgen van de omvang van China’s watercrisis:

Lees ook:Miljoenen Chinezen in de problemen door droogte
Lees ook:Groot probleem: zes maanden zonder regen
Lees ook:Waterprobleem: China zet het leger in
Lees ook:Boswachters komen om bij grote bosbrand
Lees ook:Droogte Yunnan brengt koffieoogst in gevaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>