Politiemoordenaar dood na mislukte gijzelingsactie

Fu Xiaolin, de man die afgelopen woensdag een politieagent neerschoot in Gansu, is gisteravond omgekomen na een mislukte gijzelingsactie. Fu wist twee dagen uit de handen van de politie te blijven en had zijn toevlucht gezocht bij een neef in Lanzhou, de Chinese stad waar de 39-jarige dader zelf ook woonde. Toen de politie getipt werd over het onderduikadres besloot Fu zijn 78-jarige neef als gijzelaar te gebruiken.

De gijzelingsactie begon gisterochtend net na 9 uur (lokale tijd) en nam veel tijd in beslag. Pas na bijna negen uur onderhandeld te hebben met de politie, liet Fu zijn gijzelaar gaan. Hij bleef echter op de toegestroomde politiemensen schieten, waarop de speciaal ingeschakelde antiterreurpolitie besloot harde maatregelen te nemen. Na het appartement waarin Fu zich had verscholen bekogeld te hebben met traangas, werd de gijzelnemer met een gericht schot in zijn hoofd geschoten. De 78-jarige gijzelaar bleef voor zover bekend ongedeerd. Fu Xiaolin werd ter plekke doodverklaard.

Lees ook:Gijzeling na afwijzing van internetdate
Lees ook:Sluipschutter houdt gijzelnemer tegen
Lees ook:Gestoorde dokter richt slachting aan op school
Lees ook:Klopjacht na doodschieten politieman
Lees ook:Oma vraagt losgeld na ontvoering kleinzoon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>