Levend begraven na protest tegen slopers

Een naar ongeluk of een bizarre moord? Dat is de grote vraag bij het trieste verhaal van Wang Cuihua. Bij een poging huizenslopers tegen te houden viel de 69-jarige vrouw uit Wuhan, een miljoenenstad in het oosten van China, in een kuil en werd ze levend begraven door de bestuurder van een bulldozer.

Hoewel er volgens de slopers, die naar het huis van de vrouw waren gekomen om het met de grond gelijk te maken, sprake is van een triest ongeluk, is dat volgens haar zoon helemaal niet het geval. Wang voerde volgens hem een felle discussie met een groep van dertig slopers die klaarstonden om haar huis af te breken. Op een bepaald moment is ze in de kuil gevallen, waarna de bulldozer langzaam in beweging kwam en de kuil vol met modder gooide. Wang werd volledig begraven en tegen de tijd dat haar zonen haar weer boven hadden was ze al overleden.

Een politieman spreekt dit verhaal van de zoon tegen. Volgens hem viel Wang in de kuil, waarna de grond om haar heen wegzakte en haar levend begroef. De bulldozer had daar dus niets mee te maken. Een getuige echter zegt dat hij hetzelfde heeft gezien als Wang’s zoon, maar volgens een Chinese krant weigert de politie zijn verklaring vast te leggen. Desondanks heeft de politie alsnog besloten de chauffeur van de bulldozer een paar vragen te stellen.

Lees ook:Alweer zo’n rare dood na protest tegen slopers
Lees ook:Slopers dood na protest tegen afbraak huizen
Lees ook:Oma vraagt losgeld na ontvoering kleinzoon
Lees ook:Klopjacht na doodschieten politieman
Lees ook:20 Vietnamese bruiden doen grote verdwijntruc

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>