China: “Grote terroristische organisatie blootgelegd”

Het Chinese Ministerie van Veiligheid heeft gisteren bekendgemaakt dat er een belangrijke terroristische organisatie is blootgelegd. Veel informatie wordt nog niet losgelaten, maar de Chinese politie zou de terroristen ‘behoorlijke schade’ hebben toegebracht.

Omdat verdere informatie nog ontbreekt, is het nog niet duidelijk om wat voor terroristen het zou kunnen gaan. De meest recente aanslagen in China worden door de Chinese overheid gelinkt aan Oeigoerse rebellen. Die willen totale onafhankelijkheid van de regio Xinjiang en voelen zich gediscrimineerd, wat een jaar geleden nog tot ernstige rellen leidde in deze westelijke regio van China.

In de aanloop naar de Olympische Spelen van 2008 beweerde het Chinese Ministerie van Veiligheid verschillende keren dat het aanslagen van Oeigoerse rebellen had voorkomen. In Beijing worden de Oeigoeren vaak snel gelinkt met terrorisme en volgens boze tongen bij de Chinese overheid zouden de rebellen zelfs connecties hebben met het netwerk van Al Qaida. Maar ook opstandelijke Tibetanen worden door China regelmatig gelinkt aan terrorisme.

Het Ministerie van Veiligheid zegt aanstaande donderdag meer bekend te maken over China’s nieuwste succes in de strijd tegen terrorisme. Nog even wachten dus voor we weten welke ‘heldendaad’ Beijing dit keer heeft verricht.

Lees ook:‘Het waren hardcore terroristen uit Xinjiang’
Lees ook:Metro Beijing extra beveiligid na aanslagen Moskou
Lees ook:China wil het leven van de arbeider veiliger maken
Lees ook:China verwacht opnieuw problemen in Xinjiang
Lees ook:Peking is boos

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>