Aanslag op Chinees belastingkantoor eist levens

Een explosie in een belastingkantoor in Changsha, de hoofdstad van de Chinese provincie Hunan, heeft gistermiddag aan zeker vier mensen het leven gekost. Negentien anderen raakten gewond. Volgens het Chinese staatspersbureau was er sprake van een opzettelijke aanslag.

De aanslag vond vrijdagmiddag om kwart over vier plaats op de derde verdieping van het belastingkantoor. Wie verantwoordelijk is voor de aanslag is nog niet bekend, maar in China zijn momenteel veel spanningen en het land was in het recente verleden al vaker het slachtoffer van aanslagen. In de afgelopen maanden kreeg China verschillende keren met extreem geweld te maken, zoals bij de aanslagen op Chinese schoolkinderen.

Ook in een ander deel van China, dit keer in de noordoostelijke provincie Jilin, was gisteren een aanslag. Bij een kapsalon gingen verschillende explosies af. Daarbij kwam in ieder geval één persoon om het leven. Twintig mensen werden verwond.

Lees ook:Vijf doden bij weer een steekpartij in China
Lees ook:Dodelijke aanslag op Chinese schoolkinderen
Lees ook:Slopers dood na protest tegen afbraak huizen
Lees ook:Metro Beijing extra beveiligid na aanslagen Moskou
Lees ook:Chinese mijnen maakten dodelijk weekend mee

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>