Lentetripje Beijing? Leer achteruit lopen!

Het is een kunst die je moet beheersen als je in de lente een tijdje in Beijing verblijft: snel achteruit lopen. Chinezen kunnen het als de beste. Ze wandelen stug door zonder om te kijken en gebruiken de onmisbare taktiek ook voor bergafdalingen.
Dit jaar wordt een heus trainingsjaar voor toeristen in de maanden maart en april.

Maarliefst elf dagen achteruitloopplezier wordt er voorspeld. Dan zal het fijne gele zand uit de Gobiwoestijn weer met volle kracht worden neergeblazen in huizen, tassen, taxi's en heerlijke maaltijden op een terras. Maar wie de zandstormen letterlijk de rug kan tonen, hoeft in elk geval geen woestijnzand uit zijn ogen te schrapen. Je bent gewaarschuwd.

Lees ook:Zandstormen voorspeld in Noord-China
Lees ook:Zware zandstorm raast over Beijing
Lees ook:Scheuren (of stilstaan) in China, part 2
Lees ook:Cursus
Lees ook:Heftige zandstorm teistert noord-west China

1 Reacties // Reageer

One thought on “Lentetripje Beijing? Leer achteruit lopen!

  1. Ursula Engel

    Hoi Carolien,
    Lisbeth heeft me de link naar je blog gegeven. Leuke verhalen!
    Ik ben net terug uit Beijing waar ik drie maanden lang aan een documentaire over en met Chinese ouderen gewerkt heb. Nu ben ik sinds en maand weer terug in Utrecht. Maar ik mis Beijing heel erg en ook het chinees spreken. Dus ik dacht misschien heb je zin een keer aftespreken. Dat zou ik interessant vinden. Zo als ik het begrepen heb heb je ook een tijdje in China gewoond.
    Beste groeten,
    Ursula

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>