De duurste auto’s waren snel weg in Beijing

Dat het een deel van de Chinezen economisch behoorlijk voor de wind gaat, was al bekend. En in de afgelopen week werd op de autoshow in Beijing, Auto China 2010, opnieuw het bewijs geleverd. Tot nu toe zijn namelijk veertig van de meest luxe auto’s verkocht. Totale waarde van deze veertig auto’s: 150 miljoen yuan. Oftewel: zo’n 15 miljoen euro.

Volgens een bericht in de China Daily ging één van de duurste wagens al op de eerste dag de deur uit. De Bugatti Veyron 16.4 grand sport kreeg voor 38 miljoen yuan een nieuwe eigenaar. Van de auto zijn wereldwijd slechts 300 exemplaren beschikbaar en in Europa kost de auto een ruime 2,6 miljoen euro.

Voor de meest luxe modellen op de autoshow van Beijing werd minimaal 2 miljoen yuan gevraagd, maar dat hield Chinese kopers niet tegen. Maserati bijvoorbeeld had zes auto’s meegenomen naar de autoshow, verkocht er vijf ter plekke en wist nog tien verkoopdeals te sluiten. En ook de verkopers van Porsche, Rolls-Royce en Bentley toonden zich zeer tevreden.

Opvallend is de jonge leeftijd van de dure-auto-kopers. Gemiddeld zijn de kopers van Bugatti in China vijf tot tien jaar jonger dan de gemiddelde koper in het westen, wist de Chinese Bugatti directeur te vermelden. Het geeft maar weer eens aan dat sommige mensen in China heel veel geld hebben en dat de economische ontwikkelingen in het verre oosten ontzettend snel gaan.

Lees ook:Peugeot wil miljoenen auto’s verkopen in China
Lees ook:BMW richt pijlen op China en India
Lees ook:Remproblemen Chinese auto’s
Lees ook:Chinese auto verdwijnt bijna in de weg
Lees ook:Elke Chinees een eigen (groene) auto

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>