Nederlandse Spyker wil China veroveren

In China een Nederlandse sportwagen kopen? Dat klinkt onwaarschijnlijker dan het in werkelijkheid is. Sterker nog, als het aan Spyker topman Victor Muller ligt is dat juist heel goed mogelijk. Volgens De Telegraaf heeft Muller namelijk een deal gesloten met de leidende Chinese auto-importeur CATC.

Spyker zit al sinds zes jaar op de Chinese markt, maar tot nu toe wist de sportwagenfabrikant slechts 20, 21 of 22 wagens in China te verkopen. Met de hulp van CATC zou dat wel eens kunnen veranderen. De auto-importeur heeft namelijk plannen om niet alleen de Spyker te distribueren, maar er ook showrooms mee in te richten en de sportwagen mee te nemen naar automarkten.

Volgens Muller heeft Spyker sowieso een streepje voor in China. In 1907 won namelijk een Spyker de rally Peking-Parijs en meer recentelijk, in 2004, werd het Nederlandse merk nog uitgeroepen tot populairste sportwagen. Bovendien is de auto in China niet minder bekend dan de standaardmodellen van Ferrari en Lamborghini. “Voor veel rijke Chinezen zijn die merken net zo onbekend als Spyker. Daardoor krijgen wij hier veel first-time buyers. Dat zie je in Europa niet,” aldus de Spyker topman.

Zo af en toe duikt er trouwens één van de 20 Spykers op die Muller tot nu toe in China heeft verkocht. Soms samen met een Ferrari:

Lees ook:Balen, die Chinese e-auto komt pas eind 2011
Lees ook:Ford roept meer dan 200.000 Chinese auto’s terug
Lees ook:Elke Chinees een eigen (groene) auto
Lees ook:Ook China krijgt uitleg van Toyota
Lees ook:Van Italië naar China, in een bestuurderloze auto

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nederlandse Spyker wil China veroveren

  1. H.D.B. Go

    Victor Muller, Opel Antwerpen wordt gesloten door GM. Misschien kun je voor een zacht prijsje en de subsidie innen als je daar spijkertjes bouwt. Ik weet wel dat Grand Tourismo´s en sportwagens bouwen veel leuker is dan personenwagens, maar met de laatste kun je wel geld verdienen. Nou kost het je alleen maar geld. En als je ook nog kans ziet om van Opel Antwerpen van een assemblagebedrijf om te zetten in een zelfscheppende autoindustrie, wellicht dat je van de Vlaamse Overheid en misschien ook nog van de Waalse overheid nog meer subsidies kunt tegemoet zien. Universiteit afd. Autotechniek. Hybride auto´s, electrische stadsauto´s.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>