Kleine Zeemeermin moet nog wennen aan Shanghai

Goed nieuws voor iedereen die zich toch een beetje zorgen maakte over de Kleine Zeemeermin: ze is veilig aangekomen in Shanghai. Gisteren was het beeld van de Kleine Zeemeermin voor het eerst in haar bestaan niet in Kopenhagen te zien, maar in Shanghai. Speciaal voor het Deense paviljoen van World Expo heeft ze haar rots in de Deense haven een paar weken terug verlaten.

Hoewel World Expo pas aanstaande zaterdag de deuren voor het publiek opent, is het beroemde beeld nu al te zien voor mensen die tickets wisten te bemachtigen voor de trial dagen van Expo. Tijdens deze dagen kijkt de organisatie van de  wereldtentoonstelling of alles goed loopt en is ongeveer 70 procent van de paviljoens al te bezichtigen. Daaronder ook het Deense paviljoen, waar de Kleine Zeemeermin een nieuw, zij het tijdelijk thuis heeft gevonden.

Op foto’s van Sina.com is te zien dat de Kleine Zeemeermin nog een beetje moet wennen aan haar nieuwe omgeving. Er is minder water dan in de haven van Kopenhagen en iemand heeft een felrode vlag bij het beeld opgehangen, wat nogal fel contrasteert met de verder witte en grijze omgeving. Voor de miljoenen bezoekers die World Expo hoopt te trekken, is het beroemde Deense beeld tot en met 31 oktober in Shanghai te zien. Daarna gaat ze gewoon terug naar Kopenhagen.

Lees ook:Een zeemeermin in Shanghai
Lees ook:‘Happy Street’ zeer succesvol in Shanghai
Lees ook:World Expo heeft blauwe lucht en nieuw themalied
Lees ook:Is China wel klaar voor de World Expo?
Lees ook:België verkoopt Expo paviljoen aan Chinese stad

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>